Home  > Cricket  > Wedstrijdverslagen

print deze paginaWedstrijdverslagen


Mijlpalen voor HCC U15
Dat het echt goed gaat met HCC U15 kan je niet zeggen met alleen een overwinning op Dosti in de boeken. Toch leverde de ploeg van captain Douwe Schoemaker het afgelopen weekeinde een uitstekende prestatie door het nog ongeslagen Antwerpen Indians CC het vuur na aan de schenen te leggen. En dat in Antwerpen, nadat de wedstrijd een keer of tig van plaats, begintijd en chauffeurs (dank vaders Wind en Mansholt!) was gewisseld.
Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat HCC een vuist zou kunnen maken. De thuisploeg sloeg in de 35 overs liefst 199 runs op het scorebord. Alleen Ali Ahmed was met 2-16 in 7 overs sterk met de bal.
Aan bat ging het het Pakistaanse Nederlander nog veel beter af. Nadat in rap tempo vijf wickets waren gevallen, kwamen op 44 voor 5 na 15 overs Ali en Ajax-huurling Quincy Brouwer op de mat. De twee zetten op voortreffelijke wijze de achtervolging in, maar de resterende twintig overs bleken niet genoeg om het totaal van de zuiderburen te achterhalen: 156 voor 5.
Desondanks werden drie mijlpalen bereikt. Ali verbeterde zijn persoonlijk record met dik twintig runs naar 69 not out en Quincy – pas aan zijn tweede seizoen bezig – zag zijn beste score van 11 stijgen naar 36, en bleef eveneens not out. De beide heren sloegen bovendien samen 112 runs bijeen, een prestatie die veel complimenten van zowel medespelers als de tegenstander opleverde.

HCC U 13-1 in halve finale landskampioenschap
 
Door op de 2e plaats in de poule te eindigen heeft de U 13-1 zich geplaatst voor de halve finale van het landskampioenschap. A.s zaterdag spelen onze jonge talenten tegen Antwerpen Indians. De winnaar mag een week later in de finale om het landskampioenschap en de daarbij behorende grote beker spelen. In de poule hebben wij nipt verloren van Antwerpen, dus hoog tijd voor de revanche.
De U 13-1 heeft 5 van haar 7 wedstrijden gewonnen, soms met grote overmacht en een enkel keertje wat moeilijker. De laatste poulewedstrijd tegen België afgelopen zaterdag 20 juni was net een spannende film. Na de gewonnen toss gingen wij eerst batten. De uitstekende bowlerij van België zorgde ervoor dat de wickets soms wat te snel en voor te weinig runs vielen. Daniël Trijzelaar en Friso Spoelstra kwamen nog net in de dubbele cijfers met bijdragen van 10 en 12 runs. Alleen Folkert Beerens was echt goed op dreef en tikte met soms schitterende slagen een totaal van 35 runs bij elkaar. Johnny Extra leverde een welkome bijdrage van 39 (wides en no balls kosten 2 runs). In de 28e over gingen onze jongens 120 ao. Coach Michael Watson vertelde tijdens de thee dat dit geen heel hoog totaal was, maar zeker niet onverdedigbaar.
Al in de 1e over nam Floris de Lange het 1e wicket, maar België herstelde zich knap en scoorde gestaag. Ook wij produceerden veel te veel extra’s en de tegenstander stond lange tijd op run rate gewonnen. Philipe Grevers, Folkert en Friso Spoelstra namen ieder een wicket Tonny Staal 2 wickets en Hidde Overdijk zelfs 3 en het werd super spannend voor het laatste wicket in de 30e en laatste over. De Belgen hadden nog maar 3 runs nodig voor de overwinning. Op de 1e en 2e bal werd niet gescoord. De derde … een wide, sommigen dachten dat het nu gelijk stond, maar in de laatste over worden wides en no balls overgebowld en kosten maar 1 run. Op de volgende bal nam de tegenstander door de zenuwen overmand een te groot risico en Pieter de Buck onderschepte de geslagen bal en gooide de bal heel snel in handen van onze wicketkeeper Tonny en deze zorgde ervoor dat de laatste Belg run out ging en hun team op 119 ao strandde.
Alle leeuwen waren natuurlijk dolblij, wat is er mooier dan een bloedstollend spannende wedstrijd winnend afsluiten. Mannen namens alle toeschouwers bedankt voor een mooie wedstrijd, dit was een prima teamprestatie en nu gaan we het seizoen afmaken met nog twee mooie overwinningen. Alle ouders, broertjes, zusjes, grootouders, vrienden, buren etc. kom onze jongens aanmoedigen!

 


Wedstrijd HCC U11-1 vs Quick U11-1 woensdag 17 juni 2009

Wéér een wedstrijd gewonnen HCC 138 - Quick 112 a.o. na 14 overs! Het begon al heel goed voor ons aan het begin van de wedstrijd. Eerste over hadden we gelijk 11 runs, de over daarna ging Jan-Wieger run out met maar 6 runs. Gevolgd door Sjoerd die het heel goed deed met 31 runs net zoals Laurens. Toen stonden in Gijs (19) en Reinout die helaas snel uit ging, net zoals Daniël. Daarna kwam Ruben in die gelijk goed begon met z'n eerste bal en een totaal van 15 runs maakte. Gregory kwam helaas niet aan batten toe.
Het bowlen ging ons gemakkelijk af, Daniël 2 wickets, Gregory, Sjoerd en Laurens ieder 1. We hebben maar 14 overs hoeven bowlen om Quick all out te krijgen. De extra's gingen gelijk op.
 
Jan-Wieger Overdijk

 


 Wedstrijd HCC U9-1 vs Quick U9-1 woensdag 27 mei 2009

woensdag speelden we tegen Quick.
Het was helemaal geen mooi weer, maar we hadden wel veel zin om te spelen. ik geloof dat we wel goed gespeeld hebben, maar ik wist niet of we gewonnen hadden, er moest heel veel gerekend worden; het was 57 voor ons en 55 voor Quick, dus eigenlijk waren we best even goed. tussendoor hebben we lekker cake gegeten en komkommers en tomaat en dat was heel lekker. toen werd het koud en ik was blij dat ik een trui mee had. wij waren met 7 en zij met acht, dus werd er bij Quick 1 keer batten niet opgeschreven. ik kan niet wachten tot de volgende week, en ik ben toch wel blij dat we gewonnen hebben.
 
walt

Wedstrijd HBS U11-1 vs HCC U11-1 woensdag 20 mei 2009
 
Today we played away against HBS .
 
They batted first, their score was 93.  I thought that would be a quite easy target for us to get to, but it turned out quite a tight match.
 
We did some great bowling – Daniel bowled 3 wickets in two overs,  and Laurens and Reinout also got wickets. We also did some good fielding with some tight  throws.  I think we may have won the match on our bowling really because we gave them far fewer extras on wides and no balls than they gave us.
 
Then it was our turn to bat.  Laurens and Warnar  started strongly and the team all performed well.   I was in 6th and thought I would not get to bat but then I was in partnering Ruben.  We needed 30 runs in 10 overs and we did it on the first ball of the 18th over – slowly but steadily and we still had one man in hand – Daniel who unluckily never got to bat.  
A real team effort.
 
Gregorey Rishton

Wedstrijd HCC U11-1 vs HCC U11-2 woensdag 13 mei 2009
 
Woensdag speelden wij onze allereerste wedstrijd, thuis op HCC tegen onze eigen U11-2; dat was een leuk begin, want iedereen kent elkaar natuurlijk. Wij moesten het zonder Gijs redden, want die is geblesseerd aan zijn voet en de U11-2 miste Victor, omdat hij moest tennissen. Sjoerd was onze captain, dus hij mocht tossen, won de toss en besloot eerst te gaan batten. Allemaal moesten we er weer een beetje inkomen, maar uiteindelijk hadden we toch 105 runs bij elkaar gesprokkeld. Dat kwam ook een beetje doordat de U11-2 ook weer moest oefenen met bowlen; zij bowlden een paar wides en no balls en die punten krijgen wij erbij geteld.
Toen had de moeder van Ruben een heel lekkere lunch gemaakt, voor het eerst bij de kleedkamers en dat was best gezellig.
Daarna gingen zij batten. Ook zij moesten weer een beetje wennen en ook zij kregen wat punten erbij geteld door onze wides en no balls. Uiteindelijk hadden zij wat meer pech dan wij en waren na … runs all out. Omdat we zo snel klaar waren, mochten de kinderen van de U11-2 nog een keer batten. Maar dat telde niet meer mee met de uitslag.
Deze eerste wedstrijd is gewonnen door de U11-1 van HCC.
 
Laurens Boissevain
  

 Banner Insinger de Beaufort BNP Paribas Wealth Management

Vrolijk

Meevers Sport
AlgemeenCricketVoetbalTennisSquashSitemapContactColofon