Home  > Tennis  > Algemeen

print deze paginaHTV Algemeen


Na de oprichting van de Haagse Tennis Vereniging in 1975 is zij uitgegroeid tot een bloeiende afdeling. H.T.V. telt thans ongeveer 600 leden, senioren- en juniorenteams nemen deel aan competitie.

Gedurende het tennisseizoen dat loopt van 1 april tot 1 oktober, wordt er gespeeld op de gravelbanen van het WW-tennispark dat naast de Diepput ligt. Het aantal gehuurde banen varieert naar gelang de dagen van de week en de uren van de dag. In het algemeen kan er van worden uitgegaan dat er 4 tot 8 banen voor de leden beschikbaar zijn.

Baan afhangen

Met de KNLTB-ledenpas kan men voor een periode van drie kwartier een baan afhangen. Het afhangbord bevindt zich op de veranda van het clubhuis (het Paviljoen), waar ook het afschrijfreglement en het banenschema zijn opgehangen.

Tennistrainingen
De trainingen worden verzorgd door tennisschool Jan de Rook voor zowel de jeugd als de senioren. U kunt zich bij deze tennisschool aanmelden voor individuele training of voor groepstraining. Informatie kunt u vinden op www.tennisschooljanderook.nl . De tennisschool is bereikbaar onder tel.nr. 070-3902722, e-mailadres info@tennisschooljanderook.nl  . De jeugdtraining vindt in de zomer buiten plaats en in de winter in de tennishal.

Clubavond
Elke donderdag is er clubavond en dan kan er op 4 banen (in wisselende samenstelling?) worden gespeeld zonder het afhangbord te gebruiken. Voor nieuwe leden is deze avond zeer geschikt om andere leden te leren kennen. Elk seizoen vinden de clubkampioenschappen plaats en worden meerdere toernooien georganiseerd. HTV heeft een groot aantal jeugdleden en tijdens het tennisseizoen worden veel jeugdactiviteiten georganiseerd.

Introductie niet-leden
Niet-leden kunnen door een lid worden geïntroduceerd na de competitieperiode, d.w.z. begin juni.


Punt van de Weerdt

Banner Insinger de Beaufort BNP Paribas Wealth Management

Real Estatepartners
AlgemeenCricketVoetbalTennisSquashSitemapContactColofon