Home  > Voetbal  > Algemeen

print deze paginaHVV Algemeen


De afdeling voetbal heeft circa 800 leden, waarvan bijna 600 jeugdleden. Zeven senioren elftallen nemen deel aan de zondag amateurcompetitie. HVV werd opgericht in 1883 en behoort daarmee tot een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland. In de beginjaren behaalde het eerste elftal 10 keer het landskampioenschap. Het speelt thans in de Eerste Klasse van de KNVB. Twee veteranenteams (spelers ouder dan 35 jaar) spelen op zaterdagmiddag.
 
De jeugdteams - ingedeeld naar leeftijd - spelen op zaterdag competitiewedstrijden. De jongste jeugd (E- en F-leeftijd) speelt in zeventallen op een half veld, de oudere junioren spelen in elftallen. De jongeren van 6 tot 9 jaar spelen bovendien op zondagmorgen in een unieke onderlinge competitie begeleid door enthousiaste ouders. Deze Zondagmorgencompetitie bestaat al sinds de jaren '30. De jeugd is als volgt ingedeeld:
 
A : geboortejaar 1991 / 1992
B : geboortejaar 1993 / 1994
C : geboortejaar 1995 / 1996
D : geboortejaar 1997 / 1998
E : geboortejaar 1999 / 2000
F : geboortejaar 2001/ 2002
 
Iedere speler speelt in het officiële HVV-tenue, geel-zwart gestreept shirt voorzien van de sponsoring van Bazuin & Partners, effen korte zwarte broek (zonder strepen), gele HVV kousen met zwarte boord. Het dragen van scheen­dekkers is verplicht, tijdens wedstrijden en training. Keepers van HVV dragen altijd een afwijkend shirt t.o.v. de eigen kleuren en de tegenstander. Lange broeken zijn tijdens de wedstrijd m.u.v. de keeper niet toegestaan; geen korte broek betekent niet spelen of verplicht keepen. Er worden altijd voetbalschoenen gedragen. Dit tenue, m.u.v. voetbalschoenen, is verkrijgbaar in de HVV-winkel. Deze is iedere zaterdag geopend van 16.30 tot 17.30 uur in het clubhuis of op afspraak. Ook accessoires, zoals trainingspakken en voetbaltassen zijn dan verkrijgbaar. Informatie bij Liesbeth Mekking, 070-3248443.
 
HVV beschikt over een tiental professionele trainers en een aantal assistent-trainers. Elftalopstellingen, wedstrijdprogramma's, trainingsschema's, e.d. worden gepubliceerd op de website van de vereniging, www.konhcvv.nl. Via het antwoordapparaat van HVV wordt gemeld of wedstrijden al dan niet doorgaan. Alternatieve wedstrijden of trainingen zijn dan reeds vastgesteld en tevoren gecommuniceerd.
 
Mocht een lid onverhoopt verhinderd zijn om te spelen of te trainen dan moet tijdig worden afgezegd bij de leider.
Naast het voetballen in wedstrijdverband organiseert HVV ook tal van andere activiteiten zoals toernooien, trips naar binnen- en buitenland, familie- en Kerstsixes, een kamp voor de C- en D-jeugd tijdens de herfstvakantie, de ‘Colthoff’ behendigheidswedstrijden aan het begin van de Zondagmorgencompetitie en een grote Familie-slotdag aan het einde van het seizoen.
 
Er is een omvangrijke organisatie nodig om alles in goede banen te leiden. Met name de jeugdcommissie doet een beroep op de ouders voor het leiden van elftallen, het vervoer naar andere verenigingen per auto en het af en toe assisteren achter het buffet.
Banner Stills

Momentum Florum
AlgemeenCricketVoetbalTennisSquashSitemapContactColofon