F 5

Elftal:
F5
Klasse:
4e klasse 08
Spelers:
Boellaard, D.J. (Dirk); Nagtegaal, D. (Dirk); Poharnok, T.T. (Tibor); Smulders, D.T.A. (Doeke); Swaak, W.H. (Warner); Tempel, J.D.N. (Jan Nilo); Vos, S. (Simeon); Bruning, D.D. (Douwe); Elderson, J. (Joris)
Coördinator:
Leiders: 
Peter Poharnok en Peter Smulders.

Contactgegevens leiders:
Peter Poharnok: peter@poharnok.net
Peter Smulders: smullies@euronet.nl

Training: Woensdag 14.30 – 15.15

HVV trainingsschema
 
Afgelastingen

 
 
 
 
Uitslagen en wedstrijdverslagen HVV F5, voorjaarscompetitie 2010:
 
 
23 januari:  SEV F1 – HVV F5  1-8
HVV F5 heeft haar zegereeks uit 2009 meer dan overtuigend voortgezet. De eerste competitiewedstrijd in de nieuwe (hogere) 4e klasse, bij en tegen SEV, leverde een klinkende 8-1 overwinning op voor de ongeslagen Herfstkampioen van de 5e Klasse 07 - bij rust was de stand reeds 3-0 in Haags voordeel. De Geel-Zwarten speelden in Leidschendam een solide wedstrijd, met bij vlagen knappe combinaties en gedegen positiespel - tegenstander SEV (nota bene de F1 selectie van deze club) kon gedurende het duel werkelijk geen vuist maken en kwam nauwelijks in de buurt van onze betrouwbare en kloek keepende goalie Simeon. De HVV-verdediging stond als een huis: naast Doeke (snel & sterk) en nieuwkomer Douwe (fel & feilloos, welkom!)  vooral ook de vleugelbacks Dirk B en Tibor, die een opvallend sterke pot speelden en hun puike optreden bekroonden met niet alleen een wonderschone goal (beiden scoorden uit de 2e lijn) maar ook drie gave assists waar Dirk N en Joris uit konden scoren. Voornoemd duo had met vijf treffers sowieso een zeer trefzekere dag, chapeau! Warner en Jan-Nilo waren zeer actief, stichtten voorin voortdurend gevaar en bezorgden de niet eens zo slecht keepende SEV-doelman een bijzonder hete middag.
Dankzij de  ruime 8-1 zege gaat F5 direct aan kop in haar 4e Klasse 08, grote klasse!
 
6 februari:   Voorschoten’97 F5  – HVV F5  0-7
Op basis van veel wilskracht en sterk aanvallend spel heeft HVV F5 opnieuw een klinkende zege geboekt in de 4e klasse. Dit maal moest titelconcurrent Voorschoten’97 F5 eraan geloven: voor eigen publiek moesten de Voorschotenaren met maar liefst 0-7 het hoofd buigen voor haar Geelzwarte tegenstander uit Den Haag. In de eerste fase ging het duel redelijk gelijk op - onze jongens moesten een tikkie wennen aan het ietwat opportunistische spel van het weliswaar in leeftijd een jaar jongere doch qua voetballend vermogen behoorlijk gelijkwaardige Voorschotense pre-selectieteam. HVV-keeper Simeon kon zowaar zijn handen warmen aan een kindervuist vol Voorschotense kansjes, dat was al lang niet meer voorgekomen! Gaandeweg creëerde HVV echter steeds meer overwicht, vooral dankzij strakke passes, goed vrijlopen en snelle offensieve acties via de flanken – en in de 12e minuut opende zij volledig verdiend de score, middels een mooi afstandschot van linksback Tibor. Zijn kompaan aan de linkerkant Joris zorgde kort daarna voor 0-2, wat tevens de ruststand was. Na de pauze buitte HVV haar zowel fysieke als voetbaltechnische overmacht steeds beter uit en voegde zij nog vijf mooie treffers aan het totaal toe: beide Dirken, Warner, Jan-Nilo en opnieuw Joris waren de makers ervan. Doeke en Douwe scoorden weliswaar niet, maar konden beiden terugkijken op een prima optreden.
 
6 maart:  Forum Sport F3 - HVV F5  3-3
De sinds september 2009 ongeslagen status van F5 is weliswaar behouden, maar de kampioenskandidaat heeft inmiddels het eerste puntverlies moeten incasseren: op en tegen Forum Sport F3 speelden de mannen 3-3, na een 1-2 ruststand. F5 moest duidelijk wennen aan het kwalitatief goede en verzorgde voetbal van de tegenstander, in casu het 1e jaars selectieteam van Forum Sport. Dat waren we al lang niet meer gewend geweest! Voor we het wisten lag de 1-0 achter de verder overigens voortreffelijk keepende Simeon en keken we voor het eerst sinds maanden zowaar tegen een achterstand aan – een bijzondere en voor velen een louterende ervaring! Gelukkig kon de achterstand nog ín de 1e helft in een 2-1 voorsprong omgebogen worden, door prima goals van Warner en Jan-Nilo. Zulks als resultaat van veel wilskracht alsmede goed positie- en combinatiespel van de Geelzwarten, waarbij vleugelverdedigers Dirk B en Tibor meermalen opvielen door hun adequate verdedigende acties en zuivere passing. In de 2e helft bleef de strijd goed opgaan en creëerden beide teams drie kansen. HVV maakte er eentje (via Warner), Forum Sport twee, dus de eindstand werd daarmee 3-3. Waarmee beide ploegen en alle betrokkenen overigens prima konden leven. Joris en Dirk N waren ietwat ongelukkig in hun individuele acties maar dienden het collectief door goed breedtespel; Doeke kende een zwakke start maar herstelde zich goed naarmate de wedstrijd vorderde en Warner had dit keer zijn vizier op ultrascherp staan: hij maakte maar liefst twee doelpunten. Douwe, tenslotte, speelde wederom solide en liet zich niet gek maken door de behendige voorwaartsen van Forum Sport.  Helaas is HVV F5 door het gelijk spel naar de 2e plaats in de poule gezakt, met zeven punten uit drie duels. Wilhelmus F4, die we op 20 maart a.s. treffen, is met negen uit drie de nieuwe lijstaanvoerder in de 4e klasse 08. Hopelijk kunnen we weer snel aan kop komen, jongens: volgende week tegen SEV: zet em op!
13 maart:  HVV F5 – SEV F1  5-1
Voor de 2e keer dit seizoen was HVV F5 ruim de meerdere van de F-selectietrots van SEV: na eerder al met 8-1 van de Leidschendammers te hebben gewonnen, werd het nu 5-1, na een 3-0 ruststand. Anders dan de (rust)stand doet vermoeden verliep de 1e helft ietwat moeizaam. HVV speelde nerveus en had moeite doelkansen gericht af te maken. Pas na een kwartier kon de ban worden gebroken: uit een corner van Joris was het Tibor die hard binnenschoot en de Geelzwarten op een verdiende 1-0 voorsprong zette. Tot veler opluchting, zeker van Joris en Dirk N, die koud twee minuten na de openingstreffer samen door de SEV-defensie dartelden: na een prima gelukt dubbel één-tweetje knalde Joris uiteindelijk de 2-0 op het bord - een schitterend doelpunt! De 3-0 kwam, na een scrimmage voor de vijandelijke goal, van de voet van uitblinker Dirk N, die, strooiend met tal van waardevolle diepte- en breedtepassjes, zonder twijfel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. In de 2e helft kwam SEV nog even dichterbij na een snel uitgevoerde counter, doch stelden Jan-Nilo en Warner orde op zaken met HVV’s 4e en 5e doelpunt. Onze zege kwam daarna niet meer in gevaar, met een iets scherper vizier, oa bij Warner en Jan-Nilo, hadden we nog zeker drie treffers aan het HVV-totaal kunnen toevoegen. Soit - uiteindelijk was iedereen zeer content met de 5-1 in de vreugdevolle wetenschap dat de verdediging (Tibor, Dirk B, Doeke en Douwe) zeer gedegen speelde en nauwelijks fouten maakte en de aanvallers (Joris, Warner, Dirk N en Jan-Nilo) op de juiste momenten piekten.
 
20 maart:  Wilhelmus F3 – HVV F5  1-3
F5 heeft het em geflikt! In Voorburg werd ongeslagen koploper Wilhelmus F3 met 1-3 verslagen, na een 0-2 ruststand. Door dit prachtige resultaat nestelde HVV zich weer aan kop van de ranglijst van de 4e klasse 08, met een punt voorsprong op het duo Wilhelmus F3 en Voorschoten’97 F5. Tegen het 2e, zeer fanatiek gecoachte, selectieteam van Wilhelmus speelden onze jongens absoluut de beste wedstrijd van het seizoen. Geconcentreerd, constructief en vooral heel erg goed! De verdediging (vooral Doeke en Douwe) liet zich niet afleiden en speelde als tijgers en onze aanvallers (met Warner in een onbetwiste uitblinkersol) waren bij vlagen ongrijpbaar en sloegen op het juiste moment dodelijk toe. Op de flanken vochten Tibor en Dirk B vele pittige duels uit met de watervlugge voorwaartsen van Wilhelmus, Dirk N, Joris en Jan-Nilo speelden gedegen en waren met name ijzersterk in de diverse, vlijmscherpe counters. Die in de eerste helft twee maal in een doelpunt resulteerden, van de voet van Jan-Nilo – waardoor we met een prettige 0-2 voorspong aan de thee konden. Na rust een ontketend Wilhelmus en bij vlagen grote druk op het doel van onze Simeon. Maar de Voorburgers vonden wederom een subliem spelend HVV op hun weg, keeper Simeon deed met twee, drie fabuleuze reddingen een stevig duit in het overwinningszakje. Beide teams scoorden in de 2e helft 1 keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-3 in Haags voordeel. De zege was terecht en kende voorts nog een bijzonder feestelijke bonus, namelijk het gegeven dat HVV zich met 13 uit 5 weer bovenaan de ranglijst kon nestelen. Van harte gefeliciteerd, jongens – jullie hebben dit met een voorbeeldige inzet en een harmonieuze teamprestatie echt verdiend!
Volgende week thuis tegen DSO F3, terwijl een eindje verderop concurrenten Voorschoten en Wilhelmus het tegen elkaar opnemen:-o Bij winst op DSO zal HVV zijn koppositie dus behoorlijk verstevigen.
27 maart:  HVV F5 – DSO F3  3-0
Ook tegen DSO maakte F5, trots koploper in de 4e klasse 08, geen fout: op een volgepakte, ouderwets gezellige Diepput werd de Zoetermeerse opponent met 3-0 teruggewezen, na een 0-0 ruststand. Een gedegen en volledig verdiende overwinning voor onze jongens, die dit keer met name in de 2e helft het verschil maakten. Ofschoon HVV ook in de 1e helft het beste van het spel had maar dit overwicht helaas niet in doelpunten kon omzetten. Een snoeiharde kopbal van Tibor op de lat en een buitenkant-paal inzet van Jan-Nilo waren de hardste wapenfeiten in de eerste 20 minuten.
Na rust, met windje mee, een steeds dominanter HVV, dat al snel afstand nam van DSO: na de openingstreffer van Jan-Nilo (mooi diagonaal schot in de linkerhoek) was het Dirk N die van dichtbij 2-0 aantekende. Warner speelde wederom prima en kreeg, met de 3e Haagsche treffer, loon naar werken. Ook daarna kregen we nog goede mogelijkheden, maar kansen voor Douwe en Joris gingen er helaas nét niet in. Iedereen werkte hard en voerde zijn taken gedisciplineerd uit, zowel voorin als achterin. Hoewel ausputzer Doeke de boel uitstekend op slot hield achterin en ook Dirk B de ambitieuze Zoetermeerse linksbuiten aardig in bedwang hield,  kreeg keeper Simeon nog twee serieuze kansen te verwerken: onze goalie stond evenwel paraat en pareerde beide pogingen glansrijk.
De directe concurrenten Wilhelmus F3 en Voorschoten F5, tot afgelopen zaterdag beiden slechts 1 punt minder dan HVV, speelden op zaterdag tegen elkaar. Wilhelmus won dit duel (met 6-2), zodat alleen de Voorburgers nog in het directe spoor van HVV zitten. Over twee weken treffen we Wilhelmus thuis: bij winst komt het kampioenschap erg dichtbij…

10 april: HVV F5 – Wilhelmus F3  2-0  (Joris en Warner)
De wedstrijd van het seizoen! Immers: Het F3 selectieteam van Wilhelmus stond slechts op 1 puntje van ons op de ranglijst (HVV 16 uit 6 en de Voorburgers 15 uit 6) – bij winst zou een heel belangrijke stap in de richting van (de prolongatie van) het kampioenschap worden gezet. En het lukte! Met uitgekiend combinatie- en positiespel alsmede een dijk van een verdediging, won HVV met 2-0, een stand die bij rust reeds bereikt was. Vooraf, tijdens de teambespreking in de kleedkamer, waren we het er al over eens: als we de zaak achterin potdicht zouden houden, maakten we een meer dan goede kans op de zege. Immers: met een gemiddelde van bijna vijf treffers per duel (…) was de kans groot dat we een paar goede doelkansen zouden krijgen. En zo geschiedde! Met een fantastisch spelende verdediging, met dit keer Tibor en Doeke in absolute uitblinkersrollen, veel beweging op de flanken (Joris en Jan-Nilo) en gedegen, sleurend spitsenwerk van Warner en Dirk N kwam Wilhelmus er eigenlijk niet aan te pas. Ook Dirk B en Douwe stonden hun mannetje, zodat de Haagse vesting waarlijk onneembaar werd. HVV drong de Voorburgse opponent voortdurend terug dan wel met de rug tegen de muur, zette veel druk op de goal en zag de moeite beloond met twee mooie en volledig verdiende treffers voor rust. Eerst was het Joris, die na een kleine 10 minuten uit een pass van Tibor hoog in de touwen schoot, kort daarna maakte Warner van dichtbij 2-0, na aangeven van Jan-Nilo. Na rust onveranderd een sterk HVV, met opnieuw enkele goede kansen. Helaas hadden Joris (lat, na een prachtige passeerbeweging), Douwe (net naast) en Warner (een teentje te kort) het vizier niet (meer) op scherp, zodat de Haagse buit tot twee doelpunten beperkt bleef. Aan de andere kant mocht Simeon ook nog even de show stelen met een glansparade, op een van schaarse counters van Wilhelmus – onze goalie hield verder keurig het doel schoon. De overwinning van HVV kwam geen moment meer in gevaar: met 2-0 werd de eindstreep gehaald en kon de verstevigde koppositie gevierd gaan worden. Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van vier respectievelijk zes punten op de naaste concurrentie ziet het er hartstikke mooi uit - zet em op jongens, nog 2 keer winnen en we zijn kampioen van de 4e klasse 08

17 april: HVV F5 – Forum Sport F3   4-5  (Joris 4 goals)
Helaas! De eerste nederlaag van dit tot dusverre zo ontzettend succesvolle seizoen van F5. Tegen angstgegner Forum Sport verloor F5 met 4-5, nadat het bij rust nog met 1-0 had voorgestaan. HVV had het opnieuw moeilijk tegen het Voorburgs selectieteam, die reeds eerder, als enige ploeg tot dusverre, punten van HVV had afgesnoept (in Voorburg werd het eerder 3-3). In de eerste helft, op een zonovergoten Diepput, leek er nog weinig aan de hand – dankzij Joris kwam HVV al snel aan de leiding en als het vizier van Warner, Dirk N en opnieuw Joris scherper had gestaan waren we met 3-0 of 4-0 de rust in gegaan. In de 2e helft een totaal ander beeld: HVV werd direct overrompeld door een fysiek sterk spelend Forum Sport, dat binnen vijf minuten tijd maar liefst vier goals produceerde! De HVV verdediging stond keer op keer te slapen en voor we het wisten keken we tegen een 1-4 achterstand aan. Dit hadden de jongens nog nooit meegemaakt…. HVV stroopte de mouwen op, kwam terug tot 2-4 en zelfs 4-5 maar meer zat er helaas niet in. Joris scoorde alle goals voor HVV, dat dus voor het eerst deze competitie een verlies moest incasseren. HVV F5 staat nog steeds bovenaan in de 4e klasse 08, met 1 punt voorsprong op Wilhelmus F3, dat zelf met 7-3 won van SEV F1. Komende week wordt het erop of eronder voor onze jongens: op dinsdag 20 april uit tegen DSO, en op zaterdag de 24ste thuis tegen Voorschoten’97: bij 2x winst zijn we zeker van het kampioenschap, bij puntverlies zijn we afhankelijk van de resultaten van runner-up Wilhelmus. Heel veel succes jongens, in deze spannende fase van de competitie – hopelijk kan zaterdag de kampioensvlag in top!

20 april: DSO F3 – HVV F5  2-3
Was het de spanning van een mogelijk tweede, opeenvolgend kampioenschap? Of de uitputting van een volle schooldag? Wie het weet mag het zeggen, maar helaas ging op dinsdagavond 20 april jl. ook de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde DSO F3 verloren, met 2-3, na een 0-2 ruststand. In het winderige Zoetermeer streden onze jongens voor wat ze waard waren, maar jammer genoeg waren de roodgroene tegenstanders net dat tikje sneller, feller en ‘hongeriger’. Hoewel HVV in de 1e helft het meeste balbezit had en de beste kansen kreeg (oa Jan-Nilo voor open doel) was het DSO dat voor rust twee kon scoren. De eerste goal was een geluksgoal (een door de wind meegevoerde hoge bal vanaf de middellijn), de tweede kwam tot stand na een door HVV niet goed verwerkte hoekschop. Na de pauze een strijdbaar(der) HVV, dat vooral in Dirk B en Warner haar fanatiekste en hardst werkende aanjagers had. Tot veler vreugde kwamen we al spoedig op 1-2, via Jan-Nilo uit een klutssituatie. In de jacht naar de gelijkmaker kwamen we enkele malen dichtbij het DSO-doel, helaas schoten Warner, Joris en Jan-Nilo van te ver, te gehaast en/of onzuiver. Tot overmaat van ramp viel, na een snelle counter van de opponenten, aan de andere kant de 1-3 achter Simeon, die kort daarvoor nog twee knappe reddingen had verricht en zo een grotere achterstand had weten te voorkomen. De 2-3 een minuut voor tijd, van Dirk N, was zondermeer positief én verdiend, maar kwam te laat – de 2e (opeenvolgende) seizoensnederlaag was daarmee een feit. Tranen en verdriet alom, want eenieder realiseerde zich dat hiermee het kampioenschap naar alle waarschijnlijkheid verspeeld was. Concurrent Wilhelmus staat immers op 4 punten en kan ons bij twee overwinningen inhalen op de ranglijst. We zullen het wel zien – eerst nog even winnen van Voorschoten, komende zaterdag, en dan afwachten maar. Kampioen of niet: we kunnen sowieso terugkijken op een magistraal mooi seizoen!

24 april:  HVV F5 – Voorschoten’97 F5  8-0  (Warner 1x, Joris en Douwe 2x, Dirk N 3x)
Noblesse oblige! Met een klinkende zege op de nummer drie Voorschoten’97 heeft HVV F5 een prachtig seizoen in stijl afgesloten. Na een 3-0 ruststand werden de Voorschotenaren met 8-0 verslagen.  Als een mes door de boter sneden de HVV voorwaartsen Warner, Jan-Nilo, Dirk N en Joris door de Voorschotense verdediging, daarbij adequaat ondersteund door de krachtig opkomende en vooral erg goed passende verdedigers Douwe, Tibor, Dirk B en Doeke. Aanvallen over zes, zeven schijven waren eerder regel dan uitzondering, keeper Simeon hoefde de hele eerste helft niet in actie te komen. Het had bij rust makkelijk 6-0 kunnen staan, maar omdat er links en rechts nog wel wat kansjes verprutst werden bleef het slechts bij 3-0 - Joris 2x en Dirk N waren doeltreffend voor de geelzwarten. Na rust een onveranderd sterk HVV, met Douwe in een uitblinkersrol, die dit bekroonde met twee knappe goals. Ook Warner vond het net, net als Dirk N die er nog twee inprikte. Jan-Nilo scoorde weliswaar niet, maar had met vier knappe assists een belangrijk aandeel in de productie. Het dankbare publiek genoot van de galary-play, de inzet en diverse mooie aanvallen, en beloonde het allerlaatste seizoensoptreden van de jongens in de F met een klaterend applaus.  
 
HVV F5 heeft de tien wedstrijden in de 4e klasse 08 erop zitten: met 22 punten (en een doelsaldo van 45-14) stond F5 eerste in de poule doch had het team het niet meer in eigen hand en waren we afhankelijk van de resultaten van concurrent Wilhelmus F3 (een punt achterstand maar nog 1 duel tegoed). Gelukkig voor HVV verloren de Voorburgers hun laatste wedstrijd met 2-3 van Forum Sport F3, waardoor HVV F5 haar punt voorsprong op de ranglijst behield. En dus kon alsnog de kampioensvlag opnieuw in top! Van harte gefeliciteerd!
 
HVV F5 kan terugkijken op een prachtig seizoen. Natuurlijk vanwege de kampioenschappen in zowel de 5e klasse (najaar) als in de 4e klasse (voorjaar) en de vele klinkende overwinningen die het team heeft gebekt het voorbije jaar. Maar bovenal vanwege de gezelligheid, de saamhorigheid en immer positieve sfeer. Wat zich ook vertaalde in een bewonderenswaardig goede en trouwe opkomst van de jongens: van de 19 competitieweekenden tussen september en eind april was er slechts 1 (een) weekend dat het team incompleet was – bij alle andere wedstrijden stonden elke week alle negen spelers paraat, hulde!!  Het is donders jammer dat dit team, ondanks herhaalde verzoeken daartoe, niet meer aandacht en maattraining van HVV kan krijgen: de capaciteiten van diverse spelers en daardoor het hele team worden daardoor maar ten dele benut. Met name in tactisch, positioneel en mentaal opzicht zouden gerichte trainingen door Peter Entrop c.s. goud waard zijn, en daarmee de kloof met de selectieteams tot een minimum beperken.  Hoe het ook zij, we hebben een heerlijk seizoen gehad: de F-periode zit erop, we kijken alweer uit naar een hopelijk voorspoedig en gezellig seizoen volgend jaar, in de E. Heel veel succes en plezier!


 
 
 
 
HVV  F5, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Voorschoten’97. Staand v.l.n.r.: Doeke Smulders, Dirk Nachtegaal, Douwe
Bruning, Joris Elderson en Warner Swaak; zittend, v.l.n.r.: Dirk Boellaard, Simeon Vos, Jan-Nilo Tempel en Tibor Poharnok.
 
 
 
Voor de uitslagen en wedstrijdverslagen van het najaarseizoen 2009 (en het kampioenschap van F5 in de 5e klasse), klik op HVV F5 Seizoensdoc najaar 2009 (2).pdf Home


20 juni 2010
Koffieochtend oud HCC 1 & HVV 1Teams:

F Pupillen>>
F 1>>
F 2>>
F 3>>
F 4>>
F 5>>
F 6>>
F 7>>
F 8>>
F 9>>
F10>>
F11>>
F12>>
F13>>
F14>>
F15>>
AlgemeenCricketVoetbalTennisSquashSitemapContactColofon