Home  > ZMC  > Colthoffbeker

print deze paginaZMC colthoff


Op zondag 6 september 2009 hebben de traditionele behendigheidswedstrijden om de Colthoff beker weer plaatsgevonden, voor de jongste jeugd van HVV (5-en 6/7-jarigen), actief in de ZMC en tevens de traditionele start van het nieuwe ZMC-seizoen.
De 81(!!) editie van de Colthoff Beker was op alle fronten een succes te noemen. Ruim 160 vol enthousiasme en ongeduld trappelende jongetjes voor het mooiste clubhuis van Nederland is een fraai gezicht! 
Om 9 uur gaf de voorzitter van de ZMC Commissie, Raoul Maphar, het startschot en begaven alle coaches zich met hun teams naar de velden. Onder luide aanmoedigingen van de in groten getale meegekomen ouders en grootouders werd er volop penalties geschoten, gelegd, geplaatst, ingegooid, hardgelopen, doelgeschoten en teamfoto's gemaakt.
Om 11 uur waren alle teams klaar en konden de scores worden geteld. De spanning was groot toen Max Colthoff bekend maakte dat Philip Abeln (PSV) de hoogste score had behaald in de categorie 5-jarigen en Otger Meeuwissen in de categorie 6/7-jarigen, maar dat de overall hoogste score was behaald en dus de Colthoff Beker 2009 was gewonnen door Joris Keller (Engeland)!!!!
Al met al een zeer geslaagde dag en een mooie prelude voor de 1e reguliere competitieronde van zondag 13 september!
 
Historiek
In de roemruchte geschiedenis van HVV is de strijd om de Colthoff Beker een niet te missen onderdeel. Traditioneel begint de ZMC het seizoen met de Colthoff Beker. De spelers kunnen hun individuele klasse en vaardigheden ten toon spreiden. In twee categorieën (5-en 6/7-jarigen) meten de jongste HVV-ers hun krachten en vaardigheden, in de hoop om hun naam bij te kunnen schrijven op de (bijna) antieke trofee, de felbegeerde Colthoff Cup. 
Alle spelers worden tijdens het festijn in teamverband langs een 8-tal vaste stations geleid alwaar zij een proeve van hun bekwaamheid kunnen afleggen. Deze stations worden bemand/-vrouwd door ouders en andere vrijwilligers van de vereniging.  
 20 juni 2010
Koffieochtend oud HCC 1 & HVV 1
kimmel & c

Marianne Lips Residential Housing

NIJGH
AlgemeenCricketVoetbalTennisSquashSitemapContactColofon